D’on ve la tradició de Sant Jordi?

Aquí t’expliquem d’on ve aquesta vella tradició de cultura, amor, llibres i roses. Cada 23 d’abril Barcelona s’omple de roses i llibres. La tradició popular consisteix a regalar a la teva parella un llibre en el cas dels cavallers i una flor a les dames. Vindria a ser com un dia dels enamorats extra a Sant Valentin amb accent i origen català.

La ciutat s’omple de llocs de llibres, venedors de roses i de balconades exposant amb orgull la bandera catalana. Però d’on ve aquesta tradició? Qui és Sant Jordi?

La llegenda de Sant Jordi i el drac

Sembla ser que es tracta d’una mescla d’esdeveniments no contemporanis que van acabar en el que avui és la major festa de la cultura i l’amor. Sant Jordi és patró de Catalunya des de l’any 1456 i es festeja el 23 d’abril ja que és el dia en què el patró va morir.

Explica la llegenda de Sant Jordi que un poble petit era assetjat per un gran drac que espantava als veïns i causava molts danys. Per tranquil·litzar-ho, els habitants van arribar a l’acord de cada dia lliurar-li a la bèstia una peça de bestiar per menjar. Una vegada esgotats els animals el rei va decidir lliurar cada dia una donzella. Fins que un bon dia va sortir la seva filla en el sorteig. El rei amb l’afany de defensar la vida de la jove la va oferir en matrimoni a qui matés al drac i salvés la princesa. I és allí on apareix l’aposto i fortachón Jorge per evitar que la donzella sigui el copetín de la tarda. Entren en combat i amb espasa en mà sobre el seu cavall comença la lluita endevinin qui va guanyar? El drac…era obvi, té les de guanyar amb el foc en la boca, es va menjar a la princesa i fi del conte… doncs clar que no. Que bufones són les llegendes! Sant Jordi va defensar el seu honor i a la princesa i va derrotar al Drac.