Mor el cantant George Michael

El músic i compositor George Michael ha mort el dia de Nadal a la seva casa de Goring-on-Thames, al comtat de Oxfordshire, en la campinya anglesa als 53 anys d’edat. La Policia que va ser cridada a la residència campestre va confirmar la defunció. Encara que inicialment es desconeixien les causes, hores més tardes el seu exmanager Michael Lippman ha assegurat que el motiu de la mort ha estat “una aturada cardíaca”. Un altre músic que ens deixa aquest any.

Una vida que feia presagiar un final abrupte

La fallada cardíaca es va produir després d’uns anys d’excessos i addiccions. Les últimes fotos del cantant, preses fa un parell de mesos, mostren a un George Michael obès i inflat que poc tenia a veure amb el saltarín i principal del grup Wham! amb el qual es va fer famós en la dècada de 1980. A partir de 1987 va iniciar la seva carrera musical com a solista que li va afermar encara més la seva fama. Tot i que George Michael ha travessat una constant cadena d’entrades i sortides de clíniques de desintoxicació i tractaments mèdics en els últims anys, la seva mort va enxampar desprevinguts als seus amics i fans de tot el món.

Alguns dels seus seguidors van portar flors a les portes de les seves cases en Goring i al barri de Highgate, nord de Londres, on tenia de veïna a la modelo Kate Moss. Les seves cases donaven de jardí a jardí.

Els homenatges de coneguts no es van fer esperar amb el de la cantant Madonna dient “Adéu amic, que acabi d’una vegada aquest any de merda 2016!”. La Policia va dir en l’anunci de la defunció que “ha mort pacíficament a la seva casa en circumstàncies no explicables, però no sospitoses”. Una mort natural que es pot afegir a la síndrome Elvis Presley.